BIO

Scurta Bio Română

Prima Donna este un nou album al caștigatorului premiului Grammy,compozitor și pianist ,Fernando Otero,ce a aparut în 2014, de Soundbrush Records.
Cântărețul argentinian este privit de mulți critici muzicali ca fiind un cântăreț înnăscut și foarte bine pregătit,un maestru al pianului, dar și ca fiind un compozitor ce a reușit să iși creeze propriul stil cu elemente de muzică contemporană și improvizații jazz,utilizând tango ca punct de început.
Prin Prima Donna, Otero intensifică aluziile unei muzici contemporane clasice ce erau deja cunoscute în albumul său de debut,Pagina de Buenos Aires.
Fernando a ales ca prin sunetele sale specifice din Buenos Aires să scoată în evidență mai mult o atitudine a unei curiozități moderne artistice decât o formă de dans.
Prima Donna este o celebrare intimă a carierei artistei Elsa Marval,ea fiind atât mama cât și mentorul lui Otero.
Elsa Marval a fost o cântăreață apreciată înternațional,fiind cântăreață de operă,compozitor,pianist și actriță,ce a decedat în anul 2010.
Stabilit in New York, Otero a colaborat cu diferite persoane precum Paquito D'Rivera, the Kronos Quartet, Eddie Gómez, și Quincy Jones.
Prima Donna conține compoziții pentru pian (solo),ce prezintă expresivitatea din cântecele lui Otero,folosirea unei game variate de sunete dar și totodata ritm intensificat atunci când interpretează repede o parte dintr-o lucrare muzicală,scotând note repetate cu clapele.
O interpretare a capodoperei "El Porteñito",scrisă de renumitul argentinian Ange Villoldo, ne ofera o idee despre cum Otero poate folosi compozitii bine cunoscute pentru a-și da frau liber imaginației.
Albumul include de asemenea și parți cântate de orchestra sau de un grup mai mic de instrumentiști,dar și o sonată pentru o vioară (solo) dintr-o singură mișcare,pe care compozitorul argentinian a scris-o pentru Nick Danielson.
Ultima parte a acestui album este o versiune a compoziției lui Quincy Jones, *The Pawnbroker* ,adaptată de Otero.
Această adaptare prezinta frumusețea melodică a lui Quincy Jones combinată cu tehnicile orchestrale lui Fernando și cu priceperea lui deosebită în ceea ce privește pianul.Este cel mai potrivit final pentru această colecție.
Prima Donna este un album special nu numai prin prisma noii compoziții,ci și a reinventării și celebrării.
El a scris opere pentru orchestră,grup mai mic de intrumentiști,string quartet (4 cantăreți),cor și de asemenea pentru instrumente solo precum pian,vioara și violoncel,multe dintre compozițiile sale fiind cântate în premieră de către personaje impoartante din lumea muzicii cum ar fi Kronos Quartet,cu premiera "The Cherry Tree" la Carnegie Hall în februarie 2008.
Fernando Otero- născut în 1972- și-a găsit menirea ca fiind scriitor,muzician,lider al unei trupe,atunci când la îndemnul profesorului său de muzică a început să încorporeze în munca sa accentul său natural,el fiind din Buenos Aires. Opera,munca sa,oferă compoziții originale cu elemente tradiționale din muzica argentiniana.Cu toate că sunt compoziții contruite meticulos,au de-a face cu libertatea de imporvizare.

Copyright Fernando Otero 2015 .